Меню
Герої не вмирають
Банери

Документ набуває чинності з 1 січня 2021 року. (http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/RE35394.html).

На жаль, існуючі дослідження показують, що діти стали більше їсти шкідливої їжі і менше рухатися:

– не снідають ранком від 6 до 17% дітей віком від 10 до 17 років;

– третина дітей не вживає овочі та фрукти 4 рази на тиждень;

– 20% школярів мають низький рівень споживання м’яса (один раз на тиждень);

– більше половини споживають солодощі та солодкі газовані напої 5-6 разів на тиждень і частіше;

– 80% школярів дивляться телепередачі біля трьох годин на день у будні, ще стільки часу йде на ком’ютерні забави;

– кожного дня тренуються або роблять вправи лише 30% школярів.

Тому, необхідно зробити дитяче харчування різноманітним та корисним.

МОЗ новим Санітарним регламентом запроваджує принцип здорового та збалансованого харчування:

➡️визначає перелік продуктів харчування, які забороняється продавати в шкільних буфетах та автоматах (стоп для чіпсів, снеків, сухариків, поп-корну, газованих напоїв тощо).

➡️заборонено до закупівлі, реалізації та пропонування дітям технологічно оброблених м’ясних та рибних страв (ковбас, сосисок, заморожених напівфабрикатів тощо), солодких газованих напоїв, енергетичних напої та будь-яких інших напоїв із вмістом доданих цукрів.

➡️обмежується добова кількість солі, цукру, борошняних та кондитерських виробів, жирів;

➡️ забезпечується харчування учнів з особливими дієтичними потребами, у тому числі з непереносимістю глютену та лактози;

➡️ і чітко визначено якими мають бути бутерброди в школі (ага, без плавленого сиру і багато чого ще звичного, гляньте в додатку 9);

✅дозволяється постачання до шкіл готової кулінарної продукції операторами ринку харчових продуктів.

Документ набуває чинності з 1 січня 2021 року. (http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/RE35394.html)

На жаль, існуючі дослідження показують, що діти стали більше їсти шкідливої їжі і менше рухатися:

– не снідають ранком від 6 до 17% дітей віком від 10 до 17 років;

– третина дітей не вживає овочі та фрукти 4 рази на тиждень;

– 20% школярів мають низький рівень споживання м’яса (один раз на тиждень);

– більше половини споживають солодощі та солодкі газовані напої 5-6 разів на тиждень і частіше;

– 80% школярів дивляться телепередачі біля трьох годин на день у будні, ще стільки часу йде на ком’ютерні забави;

– кожного дня тренуються або роблять вправи лише 30% школярів.

Тому, необхідно зробити дитяче харчування різноманітним та корисним.

МОЗ новим Санітарним регламентом запроваджує принцип здорового та збалансованого харчування:

➡️визначає перелік продуктів харчування, які забороняється продавати в шкільних буфетах та автоматах (стоп для чіпсів, снеків, сухариків, поп-корну, газованих напоїв тощо)

➡️заборонено до закупівлі, реалізації та пропонування дітям технологічно оброблених м’ясних та рибних страв (ковбас, сосисок, заморожених напівфабрикатів тощо), солодких газованих напоїв, енергетичних напої та будь-яких інших напоїв із вмістом доданих цукрів.

➡️обмежується добова кількість солі, цукру, борошняних та кондитерських виробів, жирів;

➡️ забезпечується харчування учнів з особливими дієтичними потребами, у тому числі з непереносимістю глютену та лактози;

➡️ і чітко визначено якими мають бути бутерброди в школі (ага, без плавленого сиру і багато чого ще звичного, гляньте в додатку 9);

✅дозволяється постачання до шкіл готової кулінарної продукції операторами ринку харчових продуктів.

Анонси подій
Банери

Січень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Гру    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031